esittely1

 

esittely3

 

KENNEL CARAMELON

Kennel Caramelon
Mimori Fellman
Visakoivunkuja 17 D 20
02130 ESPOO
puh. +358503711875
kennelcaramelon@gmail.com

 

MIKÄ ON PODENGO?

Portugalinpodengo on alkukantainen metsästyskoirarotu, joka on kotoisin Portugalista. Portugalissa käyttävät tätä kansalliskoiraansa edelleen sen alkuperäisessä tarkoituksessa eli metsästyksessä. Suomessa podengot eivät tietääkseni käy metsällä, mutta ovat omiaan aktiivisina harrastuskoirina. Alkuperäistä viettiään ne pääsevät toteuttamaan mm. maastojuoksukisoissa ja -harjoituksissa. Myös MEJÄ (verijälki) on varmasti podengolle mieluinen harrastus ja siihen onkin nyt motivaatiota osallistua sen kilpailuoikeuksien auettua kaikille roduille.Podengoja on olemassa kahta karvanlaatua (karkea ja lyhyt) joita molempia löytyy kolmessa eri koossa (pieni, keskikoinen ja iso). Kaikki nämä edustavat omia rotujaan ja arvostellaan näyttelyissä erikseen. Juoksukisoissa, sen sijaan, podengot jaetaan yleensä ainoastaan koon, ei karvanlaadun mukaan kisaamaan.

Suomessa on tällä hetkellä eniten pieniä lyhytkarvaisia podengoja. Niitä on tähän mennessä rekisteröity 352 yksilöä. Kennelliiton tietojen mukaan, Suomessa on tähän mennessä rekisteröity 156 pientä karkeakarvaista sekä 29 keskikokoista karkeakarvaista podengoa.

Kesällä 2007 Suomeen tuli myös ensimmäiset kolme sileäkarvaista keskikokoista podengoa. Nyt sitten podengorotuja on Suomessa edustettuna neljä.

esittely4

harrastuksia